Home   >  over ons

Geschiedenis Houthandel Bosveld


13 Augustus 1956; Opening van een houthandel! Gerrit Bosveld, toen 27 jaar jong, had ervaring opgedaan in het schildersvak en als vertegenwoordiger bij Bruynzeel. Na nog enige tijd in de meubelwerkplaats bij zijn schoonvader te hebben gewerkt, besloot Gerrit voor zichzelf te beginnen met een Houthandel. Een geschikte locatie bleek op dat moment een garagebox in de Van Hasseltstraat. Met de handzaag werd hout en plaat, toen vaak nog pallets vol hardboard, op maat gezaagd en kon de klant op maat zijn bestelling meenemen.


De bult op

Ook bezorgen hoorde in die tijd al tot de mogelijkheden; er was het trotse bezit van een bakfiets waarmee het materiaal overal bezorgd kon worden.

Bakfietsen vol werden er ‘de bult’ op gereden, zowel in Sint Marten en Klarendal als in de Geitenkamp. Maar ook toen al reed de fiets met grote regelmaat richting Velp en Oosterbeek. Voor Gerrit betekende dit; overdag werken in de houthandel en `s avonds op de fiets het materiaal brengen waar het nodig was.


Naar de Sonsbeeksingel

Houthandel Bosveld groeide snel. Er werd tomeloze energie in gestoken en de slogan “Hout bestellen?? Bosveld bellen!! groeide uit tot een in de regio alom bekende kreet. Dit zorgde ervoor dat de ruimte aan de Van Hasseltstraat al snel te klein werd. Door het langzaam opkopen van huizen van buren werd uiteindelijk uitbreiding gevonden.


Na enkele jaren deed zich de situatie voor dat de bewoners van een seniorenhuis aan de Sonsbeeksingel het pand verlieten. De kans werd gegrepen en het pand werd toegevoegd aan de houthandel. Dit was nog niet zonder slag of stoot; de tuin achter de panden moest worden overkapt en er moest een betonnen vloer worden gestort. Uiteindelijk resulteerde dit in het pand zoals we dat nu nog kennen.


Winkel

Aan de Sonsbeeksingel ontstond in de loop der jaren een Doe-Het-Zelf winkel. In de winkel zijn vrijwel alle materialen voorhanden om ook naast het stuk hout een klus tot een goed eind te brengen. Een welkome aanvulling op de zagerij!


Onder leiding van de zoon van Gerrit, Gert,  werd het ook mogelijk om de gekochte materialen thuis te laten monteren. Gert deed een bouwkundige opleiding en weet dus als geen ander hoe de materialen op een goede en degelijke manier moeten worden aangebracht.


Zo werden er door Houthandel Bosveld al heel wat plafonds en wanden betimmerd, deuren afgehangen, kozijnen en ramen gemaakt en gemonteerd en boeiboarden geplaatst.


Jonge handen

In 1989 besloot Gerrit om de Houthandel over te dragen aan zijn zoon Gert. Hij had inmiddels de nodige ervaring in het vak en Gerrit vond het tijd dat de Houthandel werd gedreven met nieuwe energie, op een manier die passend was voor die tijd.


Steeds vaker werd een beroep gedaan op de klusdienst van de Houthandel. De klusdienst is ook  nu nog een wezenlijk onderdeel van ons bedrijf. Zo werd de Houthandel steeds meer een allround vakbedrijf, waar eigenlijk iedereen terecht kan. Van echte Doe-het-Zelver tot een ieder die het beter lijkt om de klus uit handen te geven.


Om ook mee te kunnen met de manier van zaken doen in die tijd, sloot Gert de Doe-het-Zelf winkel aan bij een franchiseorganisatie. In 1989 begon dat als een PlusKlus. Enkele jaren later werd dit een Fixet, door samenvoeging van diverse kleine winkelformules.


Portas

Ook Internationaal gezien bleef Houthandel Bosveld niet onopgemerkt. In 2000 werden wij benaderd door Portas, met de vraag of wij interesse hadden in een samenwerking. Portas is tevens een franchiseformule, welke zich richt op de renovatie van deuren, keukens, trappen en plafonds.


Na een uitgebreide kennismaking besloot Gert zich aan te sluiten en daarmee de Service en Mogelijkheden binnen de Houthandel nog verder uit te breiden. Voor steeds meer mensen is Bosveld op deze manier een plaats om een klus te verwezenlijken.


Derde generatie

Al heel wat jaren zijn inmiddels de twee zonen van Gert actief in het bedrijf; Pascal fulltime sinds 2002 en Menno fulltime sinds 2006. Natuurlijk is het vak van jongs af aan al in de familie bekend, maar beide mannen hebben ook opleidingen gehad om met een goed advies over timmerwerk, hout en klussen te komen.


Sinds 2010 is er in Apeldoorn een tweede vestiging geopend. Vanuit die vestiging zijn wij in de gelegenheid om in een nog groter gebied onze diensten aan te bieden. In Apeldoorn treft u een showroom van Portas, schuifkasten en laminaatvloeren.


Hout bestellen?? Bosveld bellen!!

In 2014 werd het besluit genomen om weer volledig verder te gaan onder de naam Houthandel Bosveld. We zijn immers specialist in het leveren, bewerken en monteren van hout en aanverwante artikelen. De formule Fixet hield op te bestaan door samenvoeging met andere formules.


Om toch zelf te kunnen bepalen wat we in onze winkel aanbieden en om als winkel te kunnen voldoen aan de specifieke wensen die we veelvuldig voor klanten vervullen, bleek een lidmaatschap van een formule in deze tijd niet bij de Houthandel te passen. Gelukkig zijn we door diverse lidmaatschappen wel heel goed in staat om onze scherpe prijsstellingen te behouden.


En nog belangrijker… We kunnen u de juiste producten, service en vakmanschap blijven bieden die u nodig heeft bij het volbrengen van uw klus.


De ontwikkelingen staan gelukkig niet stil. We blijven vol passie en energie werken aan dit mooie familiebedrijf!

Hout bestellen?? Bosveld bellen!!         026  –  44 333 86